Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام محمدعلی علی‌گو در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به تخریب مسجد آقاکبیر یا حضرت فاطمه زهرا (ع) اظهار کرد: با توجه به اینکه قبله مسجد کمی زاویه‌دار است و در گذشته دیوار مساجد زاویه‌دار ساخته نمی‌شد در اوایل سال ۹۸ شخصی به هیئت امنای مسجد فاطمه زهرا (س) پیشنهاد تصحیح قبله مسجد را داد و این مسئله مورد تأیید هئیت امنا قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت امنای مسجد فاطمه الزهرا (س) اذعان کرد: مسجد آقا کبیر از گذشته پایگاه فعالیت شهدا و امورات فرهنگی بوده است و بخشی از فضای مسجد به پیش از انقلاب برمی‌گشت اما بعد از انقلاب این مسجد دچار تغییر و تحولات شد اما به طور کلی فضای دلپذیری در مسجد حاکم بود که به علت فضا زیبا بسیار مورد پسند جوانان قرار می‌گرفت.

وی گفت: با توجه به اینکه فعالیت‌های فرهنگی بسیاری در این مسجد انجام می‌شد مسئله کمبود جا همواره مطرح بود به همین علت ما از بانی خواستیم ضمن تغییر دیوار مسجد حیاط را نیز خاک‌برداری کرده و یک زیر زمین داخل حیاط احداث کنند که با توجه به نورگیر نبودن، پیشنهاد ما بر این شد که مسجد مشابه مسجد آقا کبیر کاشان احداث شود که اتاق‌های پایین نیز نورگیر باشند.

این مسئول تصریح کرد: اما با توجه به هزینه‌ها، بانی این مسئله را نپذیرفت و بنا شد تنها دیوار مسجد تصحیح تا فضای مسجد کمی گسترده‌تر می‌شد.

وی افزود: اما بعد از آن مسجد را درحالی دیدیم که پی‌ها کنده شده و نقشه‌ای فراتر از چیزی که در هیئت امنا مطرح و مصوب شده بود را اجرا کردند که البته گویا نقشه‌ای که به شهرداری ارائه شده بود نیز متفاوت بود.

این مسئول ابراز کرد: در راستای این ساخت و ساز بخش عظیمی از حیاط تصرف شده و حوض حیاط که پیشینه آن به تقریباً ۶۰ سال گذشته برمی‌گشت نیز تخریب شده‌است.

وی ادامه داد: درحال حاضر نه تنها مسجد حیاط بر اثر این طولانی شدن ساخت و سازها حیاط ندارد بلکه دیوار رو به قبله نیز به شکل صحیحی تغییر نکرده است.

عضو فعال کانون توحید عنوان کرد: ما خواستیم تا در شرایط موجود در کنار دیوار مسجد سه غرفه داشته باشیم اما این طرح نیز به نتیجه نرسید و دست ما نیز از ارائه طرح کوتاه شد که مجریان این طرح علت این امر را مشکل شرعی می‌دانستند که البته این امر نیز به لحاظ شرعی موجه بود.

وی گفت: دیوار مسجد ساخته شد بدون آنکه غرفه در آن ساخته شود چرا که اولویت افراد به جای بهبود کارکرد مسجد، تنها زیباسازی مسجد بود.

این عضو هیئت امنا ادامه داد: زمانی که مسجد از امکانات کافی برخوردار نبود قلب فرهنگی شهر بود اما حالا از شکل خود خارج شده است.

این مسئول ضمن اشاره به اینکه به ما وعده تحویل مسجد طی چند ماه داده شده است عنوان کرد: بخش جلویی مسجد از پاییز ۹۸ درحال تعمییر است و دلیل طولانی شدن آن متوقف شدن کار بود و زمانی که پیشنهاد کمک مردم برای تکمیل کار مطرح شد نپذیرفتند زیرا نگران دخالت مردم در اجرای پروژه بودند.

وی با اشاره به اینکه فعالیت فرهنگی مسجد متوقف شد افزود: از سوی دیگر طبق توافق ما بنا بود تحت هیچ شرایطی نماز در مسجد تعطیل نشود اما از سال گذشته نماز در مسجد برگزار نمی‌شود و وسایل مسجد و ابزارهای فرهنگی نیز جابجا شده‌اند.

وی در پایان با اشاره به اینکه در ساخت مسجد نظر بزرگان و مسئولین لحاظ نشد گفت: به طور کلی اعتراض ما نشأت گرفته از روند اجرایی این پروژه است و اینکه کارکرد و توسعه کیفی مسجد در اولویت قرار بگیرد و نه اینکه تنها مسئله توسعه ظاهری مسجد در اولویت باشد و از طرف دیگر هئیت امنا از فضای جوانان به دور است که البته در اینجا منظور ما کنار گذاشتن افراد پیر یا میانسال نیست بلکه توصیه ما حضور جوانان در کنار بزرگان است.

کد خبر 5471451

منبع: مهر

کلیدواژه: قزوین مسجد شهرداری قزوین بوشهر ویروس کرونا کرمانشاه ارتش جمهوری اسلامی ایران ماه رمضان 1401 آمار کرونا خطبه های نماز جمعه مشهد خراسان رضوی روز ارتش ایلام گرگان امام حسن مجتبی ع هفته هنر انقلاب اسلامی دیوار مسجد هیئت امنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۳۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهانه‌های بنی اسرائیلی تل‌آویو برای کارشکنی در توافق جدید

رژیم صهیونیستی در حالی هیئت امنیتی خود را به قاهره اعزام کرده که رسانه‌های این رژیم به نقل از نتانیاهو از وجود اختلاف نظر شدید در مورد آن خبر می‌دهند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه یدیعوت آحارانوت اعلام کرد، هیئتی متشکل از ماموران سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل (موساد) و سرویس امنیت داخلی (شاباک) و ارتش برای بررسی و مذاکره در مورد پیش نویس توافق آتش بس و مبادله اسرا که حماس موافقت خود را با آن اعلام کرده، وارد قاهره شدند.

با این حال شماری از رسانه‌های عبری زبان از وجود شکاف بین نظرات اسرائیل با نگاه جنبش حماس به پیش نویس توافق آتش بس فعلی که از سوی میانجی‌ها ارائه شده خبر می‌دهند.

هاآرتص در گزارشی در این رابطه ادعا کرد، حماس در متن موافقت خود با آزادی 33 اسیر اسرائیلی چه زنده و چه مرده موافقت کرد در حالی که اسرائیل فقط خواهان آزادی 33 اسیر زنده است.

همچنین جنبش حماس تاکید می‌کند که هر هفته فقط 3 اسیر را آزادمی‌کند در حالی که تل‌آویو خواهان آزادی 3 اسیر در هر سه روز است.

همچنین نقطه اختلاف دگر مسئله آتش بس کامل است که هنوز لاینحل باقی مانده است.

پایگاه خبری عبری زبان میوازیک هم در گزارشی در این رابطه به برخی از سنگ اندازی‌های اسرائیل در برابر این پیش نویس پرداخته و نوشته است:

آزادی گروگان ها:

در پیش نویس توافقی که حماس با آن موافقت کرده است، هیچ شرطی برای آزادی گروگان‌های زنده در مرحله اول از این توافق وجود ندارد و به جای آن تاکید شده است که اگر شمار ربوده شدگان زنده به 33 نفر نرسد، بقیه این رقم با اجساد افراد کشته شده تکمیل می‌شود.

پایان جنگ:

حماس خواهان اعلام آتش بس دائم و پایان جنگ پیش از آغاز مبادله اسرا و آزادی نظامیان اسیر است، این در حالی است که در پیش نویس پیشنهادی مصر، جنگ فقط بعد از مبادله اسرا اعلام می‌شود.

حق وتوی اسرائیلی

در پیش نویسی که حماس موافقت خود را با آن اعلام کرده، بندی که به اسرائیل این حق را بدهد تا نسبت به اسرای فلسطینی که حماس خواهان آزادی آنها است، اعتراض کند، وجود ندارد.

سفر فلسطینی‌ها برای معالجه به خارج

حماس خواهان سفر روزانه 50 مجروح فلسطینی از همان روز اول عملیاتی شدن توافق برای معالجه است.

(این رسانه عبری زبان ضمن توصیف فلسطینیان مجروح به تروریست ادعا می‌کند) در پیشنهاد اولیه مصر خروج تعدادی که در مورد شمار آنها توافق خواهد شد، از  روز چهاردهم توافق به بعد آغاز می‌شود.

جدول زمان بندی آزادی اسرای صهیونیست

جدول زمان بندی آزادی اسرای (اسرائیلی) که حماس پیشنهاد آن را ارائه کرده، هفته‌ای 3 نفر است که ابتدا زنان آزاد می‌شوند، این در حالی است که در پیش نویس پیشنهادی مصر این کار باید هر 3 روز 3 اسیر آزاد شوند.

عقب نشینی از خیابان الرشید

حماس خواهان آن است که ارتش اسرائیل در روز سوم اجرایی شدن توافق از خیابان الرشید، خیابان واقع در شرق خیابان صلاح الدین (که نوار غزه را به دو نیم می‌کند) شده‌اند، اما در پیش نویس مصری این عقب نشینی بعد از هفت روز از عملیاتی شدن توافق باید صورت بپذیرد.

آزادی، بازداشت شدگان از توافق شالیط

در پیشنهادی که حماس با آن موافقت کرده، به شکل ویژه‌ای تاکید شده است که در روز بیست و دوم از فاز اول این توافق، باید تمامی فلسطینیانی که در توافق شالیط آزاد و اسرائیل مجددا آنها را بازداشت کرده، آزاد شود، این در حالی است که این بند در پیش نویس مصری وجود ندارد.

اعلام نام اسرای موجود

در پیش نویس مصری حماس ملزم به تقدیم نام تمامی اسرایی است که همچنان در اختیار این گروه وجود دارد، تا رزو هفتم می‌شود، اما در پیش نویسی که حماس با آن موافقت کرده، کلمه (در صورت امکان) به این بند اضافه شده است که بار تعهد این بند را کاهش داده و به حماس این اجازه را می‌دهد که نام و مشخصات اسرا را ارائه نکند.

کمک‌های بشر دوستانه:

در پیش نویس پیشنهادی که حماس با آن موافقت کرد، در فاز اول آن روزانه 600 کامیون کمک بشر دوستانه وارد نوار غزه می‌شود که 300 کامیون از آن به شمال نوار غزه ارسال می‌شود، این در حالی است که پیش نویس مصری شمار این کامیون‌ها را 500 دستگاه اعلام و 250 دستگاه را سهم شمال نوار غزه کرده است.

توقف پروازها در حریم نوار غزه

حماس خواهان توقف تمامی پروازهای اعم از نظامی و شناسایی بر فراز نوار غزه به مدت 10 ساعت در روزهای عادی و 12 ساعت در روزهای مبادله اسرا شده است، این در حالی است که در پیش نویس مصری این ارقام 8 و 10 ساعت است.

بازسازی نوار غزه:

در فاز سوم از جرای طرح پیشنهادی حماس، برنامه بازسازی نوار غزه بین 3 تا 5 سال تحت نظر قطر، مصر و سازمان‌های بین المللی به انجام خواهد رسید، در حالی که پیشنهاد ارائه شده توسط مصری‌ها از 5 سال سخن گفته و در آن بندی وجود داشت که بازسازی تاسیسات نظامی ممنوع شده است اما در پیشنهاد مورد موافقت قرار گرفته توسط حماس این بند حذف شده است.

هیئتی از حماس به زودی به قاهره سفر می‌کندرجز خوانی رژیم صهیونیستی در آستانه نشست قاهرهبازگشت هیئت حماس از قاهره برای تکمیل رایزنی‌ها

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عکس/ وزرای دولت در حیاط دولت
  • جابه‌جایی شرکت کربن ‌به‌ خارج از شهر اهواز تا ۱۴۰۵/ ضرورت بازسازی کارخانه فعلی
  • اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف
  • واردات کالا بهانه است؛ هدف اصلی خروج ارز از کشور است
  • ببینید | شعار مرگ بر اسرائیل در حیاط خلوت صهیونیست‌ها
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • بهانه های بنی اسرائیلی تل آویو برای کارشکنی در توافق جدید
  • بهانه‌های بنی اسرائیلی تل‌آویو برای کارشکنی در توافق جدید
  • بهانه ژاوی مردود است: بارسا اصلا بی‌تجربه نیست!‏
  • ۲۵۰ کلاس درس در اسلامشهر در دست ساخت است