Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@17:38:05 GMT

جلوه نمایی آبرنگ ها بر دیوار«ماه» در قزوین

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۱۰۱۳۰

جلوه نمایی آبرنگ ها بر دیوار«ماه» در قزوین

قزوین-برپایی نمایشگاههای نقاشی بهترین فرصت برای حمایت از هنرمندان در خلق زیبایی های هنری است تا جلوه هایی از یوم و رنگ در دستان هنرمندان جوانان قزوینی خلق و تولید شود

خبرگزاری مهر- گروه استان ها، شیرین برزگر: نمایشگاه گروهی آبرنگ که به نمایش ۴۵ تابلوی نقاشی آبرنگ از ۱۰ هنرمند نقاش قزوینی اختصاص دارد، در نگارخانه «ماه» افتتاح شده و تا چهارشنبه ۴ بهمن ماه، هر روز از ساعات ۹ تا ۱۳ و ۱۷ تا ۲۰، آماده میزبانی از علاقه مندان هنرهای تجسمی بویژه دوستداران هنر نقاشی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نمایشگاه که به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن هنرهای تجسمی استان برپا شده، آثار منتخبی از «احسان علیخانی»، «تارا شعبانی»، «جبار نظری زنوز»، «حمیده سبحانی»، «زهرا نعمتی»، «فاطمه حاجی کریمی»، «محبوبه ابراهیمی»، «محدثه محمدی» و «منصوره رحمن نیاغی» به نمایش گذاشته شده است.

نحوه شکل گیری نمایشگاه

سرپرست هنری این نمایشگاه در خصوص نحوه شکل گیری آن به مهر گفت: از آنجایی که فضای هنر نقاشی در قزوین با آبرنگ کمی غریبه بود، با دعوت استاد مربوطه از تهران و طی یک دوره آموزشی ۱۰ جلسه ای، فنون نقاشی آبرنگ را به طور تخصصی به هنرآموزان یاد دادیم. با توجه به اینکه در پایان این دوره، آثار هنرجویان به سطح خوب و مناسبی رسید، مناسب دیدیم در قالب یک نمایشگاه گروهی در معرض دید عموم قرار دهیم.

حمیده سبحانی، موضوع آثار ارائه شده را طبیعت و منظره بیان کرد و افزود: هر تکنیک و ابزاری با ویژگی های ذاتی خود، در زمینه اجرا نیز شکل و حس و حال خود را طلب می کند و کار با آب و رنگ، آن هم در لایه های شفاف رنگی سبب بازنمایی حس و حالی شاعرانه می شود.

وی تکنیک آبرنگ درنقاشی را واجد نوعی شاعرانگی و شوریدگی دانست و ادامه داد: به دلیل همین ویژگی آبرنگ، از این تکنیک برای آفرینش آثاری متفاوت از مناظر طبیعی بهره گرفتیم. همچنین برای کشیدن اغلب تابلوها از عکس های طبیعت بهره گرفتیم و برخی آثار را هم با حضور در طبیعت و به صورت زنده نقاشی کردیم.

استفاده اشتباه از تکنیک آبرنگ

این کارشناس ارشد نقاشی با اشاره به استفاده اشتباه برخی نقاشان استان از تکنیک آبرنگ، گفت: گاهی می بینیم که برخی از نقاشان یا هنرجویان نقاشی به سبک رنگ و روغن از آبرنگ استفاده کرده و تلاش می کنند با ضرب قلم های سریع و متوالی، آبرنگ را به روی بوم نقاشی منتقل کنند که کاری سخت و غیراستاندارد است ضمن اینکه گاهی می بینیم آثار آبرنگ را با همان جزئیات زیادی که در نقاشی رنگ و روغن دیده می شوند، نقاشی می کنند.

سبحانی اضافه کرد: از آنجایی که در تکنیک آبرنگ با لایه های شفاف سروکار داریم، استفاده از ضربه های پیاپی قلم مو سبب چرک شدن رنگ ها و ترکیبات رنگی شده و تا حد بالایی از زیبایی تابلو می کاهد.

وی با بیان اینکه در نقاشی آبرنگ به یک برخورد جسورانه با رنگ نیاز داریم، ادامه داد: برخی جلوه های زیبای نقاشی آبرنگ به صورت تصادفی و تجربی به دست می آیند در حالی که اگر بخواهیم به شیوه رنگ و روغن، از آبرنگ بهره ببریم، نقاشی ما خیلی کنترل شده و محافظه کارانه پیش خواهد رفت و هرگز به زیبایی یک نقاشی آبرنگ نخواهیم رسید.

نیاز نقاشان استان به فروش آثار

دیگر نقاش قزوینی حاضر در نمایشگاه با تاکید بر اینکه آبرنگ، تکنیک ابتدایی و ساده ای نیست، گفت: چون هنگام استفاده از این تکنیک، دست نقاش برای خلق اثر بازتر است، کودکان علاقه خاصی به نقاشی با آبرنگ دارند. همین موضوع سبب شده که بعضی به اشتباه فکر کنند آبرنگ یک تکنیک ابتدایی است که نمی توان با آن آثار حرفه ای آفرید.

تارا شعبانی، با یادآوری اینکه موضوع برخی تابلوهای نمایشگاه مناظر طبیعی استان قزوین است، افزود: به رغم تلاش های زیادی که نقاشان هم استانی برای رشد و ارتقای این هنر در دیار مینودری انجام می دهند، متاسفانه میزان حمایت مسئولان و متولیان فرهنگی از نمایشگاه های نقاشی کم است و بیشتر حمایت ها از طرف مردم صورت می گیرد.

وی با ذکر اینکه هنرمندان نیز مانند سایر اقشار نیاز دارند که تولیداتشان فروخته شود گفت: اگر تابلوی نقاشی که هنرمند طی هفته ها یا ماه ها می آفریند، به فروش نرود و روی دست او بماند، قطعاً خیلی زود از کار خود خسته می شود. همین مساله سبب مهاجرت نقاشان هنرمند استان و رکود میزان خلق آثار نقاشی در این دیار شده است.

هدف از تاسیس نگارخانه ماه

از سوی دیگر، مسئول نگارخانه ماه قزوین با بیان اینکه این نگارخانه به تازگی کار خود را شروع کرده است، گفت: با رایزنی هایی که با مدیر یک مجتمع تجاری در قزوین داشتیم، ۲ واحد از این مجتمع به مدت یکسال و برای برگزاری نمایشگاه های تجسمی واگذار شد که یک واحد به نمایش آثار و واحد دیگر به مدیریت نگارخانه اختصاص دارد.

محمد اسدی با تاکید بر لزوم ایجاد نگارخانه ها و گالری های خصوصی در سطح استان، اضافه کرد: نگارخانه ماه با هدف رشد اقتصاد هنر در استان و ارتقاء فرهنگ خرید و فروش آثار هنری تاسیس شده چرا که باور داریم گره مشکلات اقتصادی و مالی هنرمندان با کمک بخش خصوصی حل خواهد شد.

در پایان این گزارش باید ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که برگزاری یک نمایشگاه هنری فقط بستری برای فروش و عرضه آثار هنرمندان نیست بلکه امروزه بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا مانند لندن، پاریس و رم را با نمایشگاه های هنری می شناسند. نمایشگاه هایی که علاوه بر ارائه آثار هنرمندان، باعث پویایی و نوزایی فرهنگی یک شهر شده و حضور در آنها نه تنها از ابعاد بصری و روانی لذت بخش است، بلکه سبب رشد اندیشه و احساس شهروندان نیز می شود.

به نظر می رسد لازم است در کنار موضوع اقتصاد هنرمندان، به ارتقای سطح کیفی نمایشگاه های هنری در استان توجه کنیم، تا هم مخاطب بیشتری داشته باشیم و هم بتوانیم «گالری گردی» را به یکی از تفریحات مردمان مینوشهر قزوین تبدیل کنیم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۱۰۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «محمد دبیر سیاقی: احوال و آثار» نوشته مهدی مظفری ساوجی توسط انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می‌شود.

این‌کتاب از مجموعه سرگذشت‌نامه‌ها و یادنامه‌هاست که تلاش می‌کند تصویری از زندگی و فعالیت های علمی محمد دبیرسیاقی به عنوان پژوهشگر، لغت شناس و مصحصص متون کهن ارایه کند.

«محمد دبیر سیاقی: احوال و آثار» با ۱۶۶ صفحه و قیمت ۱۳۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

کد خبر 6098314 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • برگزاری نمایشگاه «آبی» در باگالری
  • نمایش برگزیده‌ای از آثار رضا مافی در موزه هنر‌های معاصر تهران
  • برنامه‌های علمی و فرهنگی برای نمایشگاه کتاب
  • هوش مصنوعی نقاشی‌های جعلی را شناسایی کرد
  • آثار رضا مافی به موزه هنرهای معاصر می‌رود/نمایش برگزیده‌ای ازآثار
  • آغاز نمایشگاه کانون عکاسی شفق/ «شکل‌پذیری» به آرتیبیشن رسید
  • روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • گشایش نمایشگاه نقاشی در نگارخانه حوزه هنری
  • نمایشگاه آثار هنری هنرجویان هنرستان هنر‌های زیبای دختران یزد